21 maart 2023

De eerste Liederentafel

Op maandag 6 maart was het dan zover…

De zanggroep Toffel Vier stond in grote bezetting klaar om de zangliefhebbers een heel aangename middag te bezorgen.

De mannen van de werkgroep V & A hadden er een flink, zwaar karwei aan gehad om een flink aantal stoelen klaar te zetten.

Helaas was er voor grote tafels geen ruimte, want dit zaaltje was ietwat kleiner dan de Spiegelzaal in de Beiaard, waar we heel veel jaren mochten genieten van de ruimte en de optredens.

Maar nu hier, in ’t Kwartier, was toch ook wel de eerste indruk: overweldigend…mooi…prachtig ingericht…fraaie ruimtes…en voor iedereen: heel erg wennen!

Dat we zo’n groot aantal bezoekers en zanglustigen mochten verwelkomen, overtrof onze verwachting! Meer dan 40 mensen gaven gehoor aan de oproep om ook eens een middagje mee te komen zingen! En we konden dus echt spreken van “een volle bak”.

Toffel Vier had er zin in: met de relaxte aankondigingen van elk nummer uit het repertoire-boek loodste André  de aanwezigen naar de liedjes, die uit volle borst meegezongen werden.

Ook droeg een van de dames een heel bijzonder senioren-gedicht voor…

Later, in de korte “keeldoorsmeer-pauze” kon men even de benen strekken en onder het genot van een kopje koffie of

thee de grote theaterzaal bewonderen.

Toen om 15.30 uur, na het bijna traditionele slotlied van” Het kleine café in de haven” iedereen moe, voldaan en tevreden huiswaarts keerde, konden de Werkgoep V & A én zanggroep Toffel Vier terugkijken op een super geslaagde zangmiddag.

We kijken al hals reikend uit naar de volgende  meezingmiddag op maandag 8 mei a.s.

Inge Veenhuizen.

Voor meer foto’s klik hier